2024-08-16 18:58:00

Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Sümeyra Ayık ve Dr. Sinan Akyüz’ün koordinatörlüğünde TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) desteği ile “Geleceği Düşün, Harekete Geç: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Farkındalık Eğitimi” başlıklı projenin eğitimi verildi.

Altı üniversiteden 20 katılımcının yer aldığı eğitim Sümer Kampüsü’nde 6 günde toplam 43 saat olarak tamamlandı. Bu eğitimlerin 22 saatlik kısmı SKA, SKA’nın ortaya çıkışı, küresel bir anlayışa dönüşmesi ve gerekliliği, sürdürülebilir kalkınma için eğitimin rolü ve önemi, bu amaçların öğretilmesinde özgün oyun ve etkinlik gibi yenilikçi yöntem ve tekniklerin tasarımı ve bu yöntemlerin eğitim süreçlerine dahil edilmesinin öneminin ele alındığı teorik çalışmalar şeklinde yapıldı.

Ayrıca eğitimin bu aşamasında katılımcıların SKA konusunda öğrendikleri kavram ve konuların somut karşılığı olan “iyi uygulama örnekleri” ilk ağızdan, uygulayıcıları aracılığıyla katılımcılar ile paylaşıldı.

Eğitimin 21 saatini kapsayan uygulamalı kısımda ise katılımcılar, gruplara ayrılarak eğitmenlerin liderliğinde SKA ve SKE odaklı oyun/etkinlik tasarladı. Eğitimin son günü ise katılımcılar tarafından üretilen bu içerikler ilköğretim öğrencilerine uygulandı.

Eğitime katılan ve Erciyes, İnönü, Cumhuriyet, Hacı Bektaş Veli, Ömer Halisdemir, Sütçü İmam üniversitelerinin Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerin yol, konaklama, yemek bedelleri ise TÜBİTAK tarafından karşılandı.

Eğitimin detaylarına https://bugravibes.wixstudio.io/gdogretmen sitesinden erişilebilir.