2024-08-09 15:29:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), 7. mezunlarını, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılımıyla düzenlenen görkemli törenle uğurladı.

Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni’ne 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra, Vali Vekili Şemseddin Erkaya, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, Kayseri Eski Milletvekili Şaban Bayrak, Şanlıurfa Eski Milletvekili Faruk Bayrak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Bostancı, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve Kurucu Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Erciyes Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, AGÜV üyeleri, öğrenciler, veliler, akademisyenler, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, oda başkanları ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tören önce Öğretim Üyelerinin ve mezun öğrencilerin kortej geçişiyle birlikte yerlerini almasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam eden törende AGÜ’nün başarılarını, misyonu ve vizyonunu anlatan ve dünyadaki hızlı değişime dikkat çeken tanıtım filmi izlendi.

Törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ’nün yabancı dil eğitiminin önemini vurguladı.

Gül, “Değerli mezunlar, veliler, önce şunu söylemek isterim bu üniversite gerçekten Anadolu’nun göbeğinde, Kayseri’de güzel bir üniversite oldu. Her şeyden önce bugün burada mezun olan çocuklarınıza mükemmel derecede bir yabancı dili, İngilizceyi öğretti. Türkiye’deki 3-4 üniversite ancak bu kadar güzel yabancı dil öğretiyor. Başlangıçta öğrencilerden bazıları bunu çok zor buldular. Çok zor burada lisan öğrenmek deyip hatta bundan şikâyetçi olup ayrılanlar da oldu. Ama sabredip mükemmel bir şekilde lisan öğrenip üstüne de alanları hangisiyse başarılı bir şekilde bitirip diplomayı alanlar şimdi esas farkında olacaklar ki AGÜ onlara ne büyük değer kattı. İş müracaatlarında, görüşmelerinde, yaptıkları temaslarda, girdikleri mülakatlarda mükemmel derecede bir yabancı dili konuşuyor olmak onlara inanılmaz büyük bir avantajlar sağlayacak” şeklinde konuştu.

Mezunlara tavsiyelerde bulunan Gül, şöyle devam etti:

“Burada güzel tavsiyelerde bulunuldu eskiden buna nasihat denirdi bu nasihatleri tavsiyeleri dinleyin. Benim de söyleyeceğim birkaç cümle olacak bu bağlamda önce tabii iyi insan olun, ailelerinize değer verin aile bağlarınız güçlü olsun ülkenize vatanınıza Türkiye’de çalışasınız da Türkiye dışında da olsanız hep bağlı olun ve doğru bir insan olarak çalışkan olun. Biraz önce rektörünüzün söylediği gibi çalışkan olun ama ihtiraslı olmayın, disiplinli olun ama acımasız olmayın, şeffaf olun kurnaz olmayın ama zeki olun bütün bunlar bütün insanlar için geçerli güzel prensipler bunları kendinize yol edindiğinizde eminim ki doğru yerlere gideceksiniz. Şimdi üniversiteyi bitirdiğinizde zannetmeyin ki her şey bitti, güzel bir söz var beşikten mezara kadar eğitim diye. Kendinizi eğitmeye devam edin kendinizi nasıl eğiteceğinizi burada öğrendiniz”.

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ise konuşmasında, AGÜ’nün mezun profili hakkında bilgiler verdi.

Mezunlarını çok yakından takip eden bir üniversite olduklarını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, AGÜ mezunlarının yurt içinde ve dışında prestijli kurumlarda istihdam imkanı bulan ve gittikleri kurumlarda fark yaratan bireyler olduğunu söyledi.

AGÜ’nün uluslararası başarılarını da anlatan Prof. Dr. Yılmaz, genç ve yeni nesil bir üniversite olarak yüksek marka gücü olan bir eğitim kurumu haline geldiklerini mutlulukla değerlendirdiklerini kaydetti.

AGÜ’nün bu durumunun bütün uluslararası derecelendirme kuruluşları ve uzmanlar tarafından kabul ve tescil edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, “İşte AGÜ’nün bu çok zor rekabet koşullarında Türkiye’deki yüzlerce ve örneğin sadece Avrupa’daki binlerce üniversite arasından sıyrılıp, uluslararası platformlarda bugün bulunduğu konumlarda boy gösterebilmesinin en önemli nedeni, yüksek eğitim sektöründeki küresel değişimleri ve devam eden dönüşümün dinamiklerini olabildiğince doğru bir şekilde tespit edip, gerekli uyum süreçlerini de etkin şekilde kurgulayabilen ve uygulayan bir üniversite olmasıdır. AGÜ bu anlamda tüm dünyadaki yeni nesil üniversitelerin kelimenin tam anlamıyla liderlerinden biridir” dedi.

Mezunlara da hitap eden Prof. Dr. Yılmaz, mezunlardan üniversite ile bağlarını hiçbir zaman koparmamalarını istedi.

Prof. Dr. Yılmaz şöyle konuştu:

“Sevgili mezunlar, bu üniversite artık sizin kimliğinizin önemli bir parçası. Bizler bu üniversiteyi geliştirdikçe ve dünyanın saygın akademik kurumlarından biri olma hedefinde hızla ilerledikçe, sizler de üniversitenizin gücünün ve desteğinin kariyerleriniz boyunca yanınızda olduğunu hep göreceksiniz.

Aynı zamanda, bu üniversitenin en önemli elçileri de sizler olacaksınız. Sizin ortaya koyacağınız başarılar AGÜ’nün saygınlığını daha üst seviyelere taşıyacak. Üniversiteniz ile sizin aranızda artık hiç kopmayacak bir bağ kurulmuş durumda. Birlikte ve karşılıklı destekle hep beraber, çok büyük başarılar imza atacağız”.

AGÜ’nün yeni mezunlarını kutlamak için törende bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ise üniversitenin kurulduğundan bu yana yenilikçi eğitim anlayışı, araştırma ve topluma hizmet konusundaki kararlılığı ile örnek bir kurum olma yolunda ilerlemekte olduğunu kaydetti.

Öğrencilere kariyerlerinde ve hayatlarında karşılarına çıkacak her fırsatı değerlendirmelerini ve cesur olmalarını tavsiye eden Çıkrıkçıoğlu, “Sorumluluk sahibi bireyler olarak topluma katkıda bulunmanın önemini asla unutmayın. İnanıyorum ki her biriniz kendi alanınızda büyük başarılara imza atacaksınız. Ve Abdullah Gül Üniversitesi’nin gurur kaynağı olacaksınız” dedi.

Üniversite Birincisi ve Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Arif Emre Yıldız ile Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü birincisi Danilo Hervas Proano da törende birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilerek üniversite ve bölüm birincilerine ödülleri verildi.

Diplomalarını alan öğrenciler sahnede hep birlikte keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Törende 268 lisans, 36 lisansüstü toplam 304 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

GÜL, AGÜ TANITIM VE TERCİH GÜNLERİ İLE MEZUNLAR BULUŞMASINA KATILDI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mezuniyet törenine katılmak üzere geldiği AGÜ’de Rektörlük Sergi Salonu’nda gerçekleştirilmekte olan Tanıtım ve Tercih Günleri’ne de katılarak üniversite adayı öğrencileri bilgilendirmek amacıyla açılan bölüm ve kulüp stantlarını gezdi. Öğretim Üyeleri ve öğrencilerle görüşen Gül, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gül, bu yıl ikincisi düzenlenen AGÜ Mezunlar Buluşması’na da katılarak mezunlarla bir araya geldi.

---

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’ın AGÜ 2024 Mezuniyet Töreni Konuşması