Dünyanın en büyük sanatçılarından "Büyük Usta" Mimar Sinan'a atfettiğimiz diğer kampüsümüz ise uluslararası standartlarda fakülte, derslik ve laboratuvarları, kütüphane, yurtları ve spor olanaklarıyla üniversitemizin ana kampüsü olacaktır. Mimar Sinan kampüsü 2011 yılında yapılan bir yarışma ile belirlenmiştir. Mimar Alişan Çırakoğlu tarafından hazırlanan su merkezli, insan iletişimini ve genç merkezliliği öne alan tasarım 2012 Singapur Dünya Mimarlık festivalinde kısa listeye kalmayı başarmıştır. Çırakoğlu’nun çalışmalarına http://www.cirakoglu.com adresinden göz atabilirsiniz.
Mimar Sinan kampüsü kentin hemen dışında kendi vadisine sahip özel bir arazide inşa edilmektedir. Doğal kayaçları ve eğimi ile vadi, geleceğin önde gelen üniversitelerinden olmaya hazırlanan AGÜ için benzersiz bir ev sahipliği yapacak niteliktedir.
Mimar Sinan kampüsünün tasarımının merkezinde insanlığı tarih boyunca besleyip, çevresinde gelişmesine olanak sağlayan su unsuru bulunmaktadır. 40bin m2’ye yaklaşan gölün üzerinde yer alan ve suyun iki ucunu birbirine bağlayan köprü bina ikonik yapısı ile kampüs vadisine hakim, ilerici ve modern bir vizyon sunmaktadır. İnsan merkezliliğin bir gereği olarak köprü bina kütüphane gibi merkezi hizmetlerin yanı sıra öğrenci merkezi ve dinlence alanları ile bir cazibe merkezi ve buluşma noktası olacaktır.
Eğitim ve yönetim binalarının köprü binayı çevreleyen bir şekilde konumlandırıldığı Mimar Sinan kampüsü bir yandan yürüyüş mesafesinde tüm yaşamı bir araya getirmekte, bir yandan da kendi içinde oluşturduğu sokaklar ile sürekli farklılaşan ve keyif veren mimari ve peyzaj unsurlar içermektedir. Kuruluş sürecinde AGÜ'ye ev sahipliği yapacak olan Sümer Kampüsü, tarihi değeri ve konumu ile üniversitenin gelişimde önemli bir rol oynarken, Mimar Sinan Kampüsü sahip olduğu çağdaş yapılanması ile üniversiteyi dünya genelinde iddialı bir yere getirecektir.