2024-10-21 12:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Kevseroğlu, Polonya’nın başkenti Varşova’da Somut Olmayan Kültürel Miras Güneydoğu Avrupa Uzmanlar Ağı 18. Yıllık Toplantısı’na katıldı.

UNESCO’nun katkılarıyla Varşova Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası Çalışmalar Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda şehirlerde yaşayan kültürel mirasın korunması, entegrasyonu ve sürdürülebilirliği gündeme alındı.

Güneydoğu Avrupa ülkelerinden gelen katılımcılar, ülkelerindeki politikalar ile iyi uygulama örneklerini aktardığı ve somut olmayan kültürel mirasın şehirleşme baskılarına karşı nasıl korunabileceği üzerine tartışmalar yürüttü.

Oturumlarda Türkiye’yi AGÜ Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kevseroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Ahmet Tan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erman Aral etti.

Dr. Kevseroğlu, sunumunda Türkiye'nin somut olmayan kültürel miras değerlerine yönelik politikaları ele alıp, Kayseri özelinde yürütülen iyi uygulama örneklerini aktardı. Ayrıca kentsel bağlamda bu değerlerin yaşatılarak korunması için politika önerilerinde bulundu.