2024-10-07 10:00:00

Uluslararası derecelendirme kuruluşu WURI’nin Küresel Konferansı Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlendi. Konferansa AGÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi Nimet Bulut katıldı.

Abdullah Gül Üniversitesi’ne Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması (WURI) 2024 sonuçlarına göre 18. sırada yer veren WURI’nin konferansı Güney Kore’nin önde gelen üniversitelerinden aSSIST Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Dünya genelindeki üniversiteleri bir araya getirerek yenilikçilik ve eğitim alanında iş birliklerini geliştirip, en iyi uygulamaları paylaşmayı amaçlayan konferansa AGÜ’den katılan Erasmus Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi Nimet Bulut’a üniversitenin kazandığı ödül de verildi. Bulut aynı zamanda katılımcı kurumlarla yenilikçi iş birliği ağları kurma amacı taşıyan ortak oturumlara da katıldı.

AGÜ, WURI’de “Öğrenci Desteği ve Katılımı” kategorisinde önemli ilerlemeler kaydederek, Erasmus Ofisi’nin hazırladığı "Erasmustern Staj Hareketliliği" projesiyle 5. sırayı alırken, diğer alt kategorilerden Sosyal Sorumluluk’ta 5. ve Liderlik’te ise 8. sırayı elde etmişti.

Bu prestijli listede Türkiye’den yer alan tek üniversite olan AGÜ, elde ettiği başarıyla akademik mükemmeliyet konusundaki kararlılığını ve topluma yenilikçi katkılarda bulunma taahhüdünü bir kez daha vurguladı.