2024-06-12 12:15:00

Abdullah Gül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Kübra Keser’in düzenlediği ve yapay zekanın İngilizce eğitimindeki rolünü ele alan "AI Driven Assessment in ELT: Hype or Reality?" başlıklı webinar, yoğun bir katılımla Zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Dr. Kübra Keser’in moderatörlüğünü yaptığı webinara konuşmacı olarak Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Özgür Çelik katıldı.

Dr. Özgür Çelik webinardaki konuşmasında yapay zeka teknolojilerinin İngilizce dil öğretiminde (ELT) değerlendirme süreçlerine entegrasyonu üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda, yapay zekanın sınav ve ödev değerlendirmelerinde nasıl kullanılabileceği, mevcut uygulamalar ve gelecek projeksiyonları ele alan Dr. Çelik, yapay zekanın sadece değerlendirme süreçlerini hızlandırmakla kalmayıp, aynı zamanda daha objektif ve veri odaklı sonuçlar sunabileceğini vurguladı.

AGÜ Dil Okulu idarecileri ve akademisyenlerinin de aralarında bulunduğu katılımcılar, yapay zekanın ELT'deki potansiyelinin ve sınırlılıklarının detaylı bir şekilde tartışıldığı etkinlikten önemli bilgiler edinme imkanı buldu. Webinar aynı zamanda yapay zeka destekli değerlendirme sistemlerinin eğitimde nasıl daha etkili kullanılabileceğine dair önemli bilgiler sundu ve bu alandaki çalışmalar için yeni fikirlerin doğmasına zemin hazırladı.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nun, yenilikçi eğitim yöntemlerinin tartışılmasına ve uygulanmasına yönelik katkı sağlamayı amaçlayan etkinlikleri önümüzdeki süreçte de devam edecek.