2022-11-17 16:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) GLB Koordinatörlüğü tarafından “Tehditkar Distopyalar: Bangladeş'te İklim Değişikliğine Uyumun Küresel Politikası” konulu online seminer gerçekleştirildi.

Zoom platformu üzerinden verilen seminere konuşmacı olarak Londra Ekonomi ve Politika Bilimi Üniversitesi (London School of Economics and Political Science) Coğrafya ve Çevre Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kasia Paprocki katıldı.

Güney Asya ve özellikle Bangladeş'e odaklanarak 15 yılı aşkın bir süredir iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapan Dr. Paprocki, iklim değişikliğinin şimdiden tüm dünyayı farklı şekillerde etkilediğini, Bangladeş gibi bazı bölgelerin diğerlerinden daha fazla etkilendiğini ifade etti.

Dr. Paprocki, Bangladeş'teki iklim değişikliğinin etkilerini azaltma ve uyum politikalarına da değindi.

Seminere öğrenciler ve akademisyenler katıldı.