2015-07-07 19:14:00

Bölüm 1: Neden AGÜ?                                                          Bölüm 2: 3. Nesil Üniversite Ne Demek?

Bölüm 3: Üniversite Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?  Bölüm 4: Tercihde Önceliği Neye Vermeliyiz?

Bölüm 5: Disiplinlerarası Yaklaşım                                      Bölüm 6: 3. Nesil Üniversite Modeliyle Neleri Sunuyor?

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite adaylarına meslek seçimi ve üniversite seçimi hakkında tavsiyelerde bulundu.

NTV’de yayınlanan “Doğru Tercih” adlı programın da sunucusu eğitim yazarı Sadık Gültekin’in sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, aday öğrencilere gönüllerinden geçen mesleği yapmalarını önerdi.

“Sevdiği işi yapan insanlar mutlu olur ve başarılı olur” diyen Prof. Dr. Sabuncuoğlu, üniversite seçerken de özellikle eğitim dili yüzde 100 İngilizce olan bir üniversite tercih etmelerini önerdi.

Sabuncuoğlu, “Özellikle Türkiye’deki gençlerin yüzde 70’i mezun oldukları meslekleri yapmıyor” dedi.

NTV Eğitim Sayfası için tıklayın...