2015-07-05 21:39:00

Eğitim Yazarı Sait Gürsoy, Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) Türkiye’de örnek bir devlet üniversitesi olduğunu söyledi.

Gürsoy, kendisin hazırlayıp sunduğu Bloomberg HT’de yayınlanan “Başarıya Doğru” adlı programda AGÜ’ye ve Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’na yer verdi.

Rektör Sabuncuoğlu’nu programa konuk olarak davet eden eğitim camiasının duayenlerinden Sait Gürsoy programda, “Daha ilk yıllarında en başarılı devlet üniversiteleri arasında kontenjanlarını tamamen doldurarak, en başarı ilk 10 üniversite arasına girmesinden dolayı tebrik ederim” dedi.

Rektör Sabuncuoğlu ise 3. nesil üniversite sözcüğünü Türkiye’nin gündemine ilk kendilerinin getirdiklerini kaydetti.

Türkiye’de  109 devlet üniversitesi arasında  tamamen İngilizce eğitim yapan 4  üniversiteden biri olduklarını belirten Sabuncuoğlu, şöyle konuştu:

“Çok genç bir kadromuz var. Bizim akademik kadromuzun  yaş ortalaması 41. Kişi başına yayın sayısında şuan Türkiye’de 1 numarayız.

Kuruluşundan 2 yıl geçmiş bir üniversitenin böyle bir kadroyla yola devam ediyor olması hakikaten memnuniyet verici bir şey.

Biz kendimizle yarışıyoruz ve Türkiye’ye örnek bir model olmaya çalışıyoruz.

Hocalarımızın büyük bir çoğunluğu yurtdışında üniversitelerle iş birliği içindeler araştırmalarını yapıyorlar.”