2015-06-29 00:19:00

Tanıtım günleri başladı.

26 Temmuz tarihine kadar devam edecek tanıtım günleri 09.00 ile 19.00 saatleri arasında, Sümer Kampüsü’nde gerçekleştiriliyor.

Tanıtım günleri süresince aday öğrencilere ve ailelere eğitim olanakları, akademik programlar, burs seçenekleri, kampüs imkanları, üniversitenin yurtiçi ve yurtdışı olanakları, barınma imkanları hakkında detaylı bilgiler veriliyor.

Akademisyenler, Rektörlük Binası Sergi Salonu'nda oluşturulan stantlarda, aday öğrencileri ve velileri, meslekler ve tercih konusunda bilgilendiriyor.

Aday öğrenciler, tanıtım günlerinde üniversite, üniversitenin sağladığı imkanlar, meslekler ve tercihlerle ilgili her türlü bilgiye ulaşabiliyor. Tanıtım günleri çerçevesinde aday öğrenciler, 0850 360 0 248 numaralı ALO AGÜ Çağrı Merkezi’ni arayarak, 09.00 ile 21.00 saatleri arasında bilgi edinebiliyor.

Ayrıca, Tanıtım Günleri boyunca, Sümer Kampüsü'ne ilk 30 bin başarı sıralamasından gelen tüm aday öğrencilerin otobüs bileti, yeme-içme ve konaklama masrafları da Abdullah Gül Üniversitesi'ni Destekleme Vakfı (AGÜV) tarafından karşılanıyor.

Kampüse ulaşım / Kampüse nasıl gelirsiniz?

Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü, şehir merkezine 10 dk yürüyüş mesafesinde konumlanmıştır. Kayseri’ye gelecek aday öğrencilerimizin kampüse ulaşım olanakları yakın mesafeden uzak mesafeye doğru aşağıda belirtilmiştir.

a-Tren İstasyonundan: Kampüs, Kayseri Garına 15 dk. yürüyüş mesafesindedir.

Yürüyerek:

Kampüse yürüyerek gelmeniz için Garın bulunduğu çevre yoluna çıktıktan sonra sol tarafa dönerek çevre yolunu kesen ilk cadde olan “İstasyon Caddesine” kadar yürümelisiniz. Bu caddeye vardığınızda, sol tarafa dönerek köprü üzerinden Sümer Kampüsü'nü görene kadar yol boyunca yürümeye devam etmelisiniz.

Taksiyle:

Kampüs tren garına yakın olmakla birlikte taksi tutmayı tercih ederseniz gar çıkışında taksi duraklarını görebilirsiniz. Taksi şoförüne “eski Sümer Bez Fabrikası-Abdullah Gül Üniversitesine” gitmek istediğiniz belirtin. Taksi, yürüyüş için kullandığınız güzergahı kullanarak size Kampüse ulaştıracaktır. Kampüs yolun solunda kaldığı için kampüsün karşısında ya da ilk yerden “u” dönüşü yaptırarak doğrudan kampüs girişinde inebilirsiniz. Taksi, 10-15 TL arası bir ücret karşılığı sizi trafiğin durumuna göre 5-10 dakika içinde kampüse ulaştıracaktır.

b-Havaalanından: Havaalanından kampüse taksi ya da belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir.

Taksiyle:

Havaalanı iç hatlar geliş terminalinden çıkar çıkmaz karşıda taksi duraklarını göreceksiniz. Taksi şoförüne “eski Sümer Bez Fabrikası Abdullah Gül Üniversitesi” demeniz yeterli olacaktır. Havaalanı ile Kampüs arası mesafe çok uzak olmayıp yaklaşık 3 km. dir. Taksi 15-20 TL arası bir ücret karşılığı sizi trafiğin durumuna göre 10-15 dakika içinde kampüse ulaştıracaktır.

Belediye Otobüsüyle:

Halk otobüsleri Havaalanı çıkışında yolun sağında beklemektedir. Durağın bulunduğu gişeden bilet temin ederek (kişi başı 2.50) Mevlana-Hastane (her 20 dk.da bir kalkar) ya da Mevlana-İstasyon (saat başı kalkar) otobüslerine binmelisiniz. Şoföre “eski Sümer Bez Fabrikası-Abdullah Gül Üniversitesinde” inmek istediğinizi belirtin. Şoför, kampüse yakın bir noktada sizi indirecek ve kampüsü tarif edecektir.

c-Şehir Terminalinden:

Kayseri şehirlerarası otobüs terminali şehir dışında bulunmaktadır. Sümer Kampüsüne uzak mesafede olduğu için  terminalden kampüse ulaşımınızı sağlayacak servislerden faydalanabilirsiniz.

Bu servisler, 18 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasındaki AGÜ Tanıtım Günleri süresince, terminal ile kampüs arasında sabah 9:00- akşam 18:00 arası aday öğrencilerimiz ve yakınları için ücretsiz olarak hizmet verecektir.

d-Özel Araçla:

Kayseri’ye Ankara veya Adana yolunu kullanarak (E..) özel aracınızla gelmeniz durumunda, eski terminal binasına kadar devam etmeli ve buradan eski çevre yoluna dönmelisiniz. Çevre yolu üzerinde hiç bir yere sapmadan ilerleyin, solda tarihi tren garını göreceksiniz. Tren garını geçtikten sonra ilk ışıklardan (istasyon caddesi) sola dönmelisiniz. Köprü üzerinden 2. ışıklara kadar düz devam edip 2. ışıklardan “U” dönüşü yapmalısınız. "U" dönüşü yaptıktan 200 metre sonra yolun sağında “Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü” yazısını göreceksiniz. Aracınızı uygun bir yere park edin. Görevliler sizi gereken yere yönlendirecektir.

Kayseri’ye Malatya veya Yozgat-Sivas yolunu kullanarak (E..) özel aracınızla gelmeniz durumunda, eski çevre yolunu kullanarak istasyon caddesine kadar hiç bir yere dönmeden devam edin. Çevre yolunun istasyon caddesiyle kesiştiği noktada bulunan ışıklara varmadan sağa dönün. Köprü üzerinden geçerek 2. ışıklara kadar düz devam edin. 2.ışıklarda “U” dönüşü yapın. U dönüşü yaptıktan 200 metre sonra yolun sağında “Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü” yazısını göreceksiniz. Aracınızı uygun bir yere park edin. Görevliler sizi gereken yere yönlendirecektir.

Whatsapp'tan Ulaşın!

Bu yıl da  üniversite adayları tercih döneminde Whatsapp’tan AGÜ’ye ulaşabilecek.

Adaylar, gerek üniversitemizle ilgili merak ettikleri konuları gerekse tercih ve mesleklerle ilgili  bilgileri, öğrencilerimizden veya tanıtım ekibimizden öğrenebilecek.

Üniversite adayları, Temmuz ayı boyunca, mesajlarını 0549 241 9 380 numaralı Whatsapp hattımıza gönderebilecek.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

AGÜ Sümer Kampüsü

Barbaros Mahallesi Erkilet Bulvarı

Kocasinan / KAYSERİ