Üniversitemiz Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Kalite Etiketi kapsamında Portekiz’in Viseu kentinde 01.03.2024-01.05.2024 ve 01.04.2024-01.06.2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kısa dönem ESC faaliyeti için gönüllüler arıyoruz.
ESC programı 18 – 30 yaş arasındaki gençlerin gönüllülük ve dayanışma çerçevesinde faaliyetler yürüttüğü ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir programdır. Program kapsamında Türkiye’de toplam 14 üniversite akredite edilmiş olup bunlardan bir tanesi de Abdullah Gül Üniversitesi’dir.
Bu hareketlilik süresince katılımcıların konaklama ve yeme-içme masrafları karşılanacaktır. Seyahat masrafları 530 Avro'ya kadar karşılanmaktadır. Katılımcılara aylık 150 Avro cep harçlığı verilecektir.
Proje için son başvuru tarihi 09.02.2023’tür.
Hareketlilik hakkında daha fazla bilgi almak için bilgi paketine https://drive.google.com/file/d/1kWK6lPqhKn7gPdpDYK-_HBEEQ75mGDlQ/view?usp=sharing ulaşabilirsiniz.
Başvuru formuna https://forms.gle/NRGxAHXnRSTUeG9EA linkinden ulaşabilirsiniz.
Proje kapsamında Viseu’da katılımcılar Adamastor gençlik merkezinde faaliyetler gerçekleştirecek, sürdürülebilir kalkınma amaçlarından iklim eylemi çerçevesinde faaliyetlere katılım gösterecekler (çevre temizliği vb.), sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturmak için faaliyetler gerçekleştirecekler ve farklı ülkelerden gelen gönüllüler ile kültürlerarası öğrenme temelli çalışmalar gerçekleştireceklerdir.
Proje katılımcıları Gençlik Değişimi Komitesi tarafından aşağıdaki kriterlere göre seçilecektir.
SEÇİM KRİTERLERİ
(1) Belgelendirmek şartı* ile toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk projelerinde** yer almış olmak (Bu maddeden en fazla 40 puan alınabilecektir, toplam puan eşitliği durumunda birden fazla maddeden puan alabilecek olan adaylar önceliklendirilir).
a) Herhangi bir ders kapsamında olmadan öğrenciler tarafından sosyal kuluçka merkezi ve/veya öğrenci kulüpleri aracılığı ile başlatılmış projelerde lider/yürütücü/yönetim ekibinde görev almak (+ 40p.)
b) Üniversite birimleri, STK’lar, kamu kurumları, öğrenci kulüpleri vb. kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen projelerde gönüllü olarak yer almış olmak (+ 30p.)
c) Üniversitede açılan dersler kapsamında bir proje gerçekleştirmiş veya proje katılımcısı olmak (+ 10p.)
(2) Belgelendirmek şartı ile yapılan çalışma proje konusu ile ilgili bir projede yer almış olmak ( +10p.)
(3) Belgelendirmek şartı ile; gerçekleştirdiği projesini sözlü bildiri/yarışma sunumu/proje pazarı vb. faaliyetlerde sunmuş olmak ( +5p.)
(4) Belgelendirmek şartı ile projesine hibe veren bir kuruluştan (TÜBİTAK, Ulusal Ajans, Gençlik Spor Bakanlığı vb.) fon almış olmak (+ 5p.)
(5) Belgelendirmek şartı ile; gerçekleştirdiği projesi ile herhangi bir kuruluştan ödül almış olmak (+ 5p.)
(6) Üniversite bünyesinde tanıtım biriminde görev almak, öğrenci kulüplerinin yönetim kurulu veya denetim kurulunda yer almak, kısmi zamanlı olarak üniversite birimlerinde çalışmış olmak (bu maddeden en çok 35 puan alınabilir) (puan eşitliği durumunda birden fazla projede yer almış olan katılımcı adayı önceliklendirilir).
a) Tanıtım biriminde görev almak (+ 35p.)
b) Öğrenci Kulüplerinin Yönetim veya Denetim Kurulunda Yer Almak (+ 35p.)
c) Kısmi Zamanlı Olarak üniversite birimlerinde çalışma yapmak (+ 25p.)
ç) Öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine katılım sağlamak (+ 5p.)
(7) Üniversite birimleri tarafından düzenlenen projeler aracılığı ile daha önceden yurtdışına çıkmış olmak (-30 puan)
(8) Projede yer alabilmek için; Gençlik Değişimi Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda en az 50 puan almak.
* Sadece katılım belgesi, ödül belgesi ve/veya katılım sertifikası kanıt belge olarak kabul edilecektir.
** CV ve Motivasyon Mektubunu göndermeyen katılımcıların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Değerlendirme Puanına Etki Eden Diğer Hükümler
(1) Üniversite birimleri tarafından düzenlenen projeler aracılığı ile daha önceden yurtdışına çıkmış olan gönüllerden değerlendirme kriterlerinden alacakları toplam puan üzerinden otuz (30) puan düşülecektir.
(2) İlan edilen projede aday olarak seçilen ancak mücbir sebep kabul edilen mazeretler dışında herhangi bir neden ile katılım sağlayamayan gönüllülerden; başvuruda bulundukları öğretim dönemi ve takip eden öğretim dönem içerisinde ilan edilecek proje başvurularında, değerlendirme kriterlerinden alacakları toplam puan üzerinden otuz (30) puan düşülecektir.
* Toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk projesi; sosyal/toplumsal bir soruna odaklanmış, önceden belirlenen amaç ve hedeflere sahip, başlangıç ve bitiş tarihleri belli olan bir süre içerisinde hedef kitlesi net olarak tanımlanmış, çıktıları olan sürdürülebilir faaliyetler bütünüdür.
** Proje faaliyetlerinde ve etkinliklerinde eğitim dili İngilizce olduğundan, etkinliklere aktif katılımın sağlanabilmesi ve etkinlikten azami düzeyde yararlanılabilmesi için başvuru sahiplerinin en az YDS/KPDS/ÜDS (70) ve diğer eş değerlikleri düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir.
Daha fazla bilgi almak için Gençlik Fabrikasını ziyaret edebilirsiniz ya da youth@agu.edu.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Gençlik Fabrikası